Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Pre fall 2013: Stella McCartney

Stella McCartney showde deze week haar pre-fall collectie aan het publiek. De Britse designer toonde tweeëndertig outfit...

Pre fall 2013: Stella McCartney

Stella McCartney showde deze week haar pre-fall collectie aan het publiek. De Britse designer toonde tweeëndertig outfits in America’s Society Art Gallery in New York.

Chunky loafers, oversized jassen en tweed zijn de sleutelwoorden voor deze collectie. Tijdens de show liet McCartney ook veel speelse grafische zwart/wit printen en chique capes zien. De collectie, geïnspireerd op mannenkleding, krijgt een vrouwelijke touch door het gebruik van printjes zoals het verenmotief en de combinatie met hoge hakken.

Zelf zegt ze over de nieuwe lijn: ‘Het ging mij om het versoepelen van de strenge kant van een vrouw en daar speelse elementen aan toevoegen – deze twee emoties samenbrengen’. Celebs als acteur Alec Baldwin, Sex and the City-actrice Kim Cattral en Vogue’s Anna Wintour kwamen de nieuwe lijn van McCartney bewonderen.

Eerder deze week werd bekend dat de ontwerpster naast een zonnebrillenlijn nu ook een optische brillenlijn gaat lanceren. (MK)

Bron beeld: Lookbook Stella McCartney, Getty Images