Badr Hari mogelijk volgende week maandag vrij

Badr Hari komt volgende week maandag mogelijk vrij. Althans, hij vraagt dan de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam z...

Lees ook

Badr Hari komt volgende week maandag mogelijk vrij. Althans, hij vraagt dan de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam zijn voorarrest op te heffen. Dit vertelde misdaadverslaggever John van den Heuvel in RTL Boulevard. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft deze week nog nodig om getuigen te horen.

Aanvankelijk wilde advocaat Bénédicte Ficq deze week een nieuw verzoek tot voorlopige vrijlating indienen. De zitting is nu uitgesteld tot maandag 21 januari om het OM de kans te geven de laatste zes getuigenverhoren af te werken.

Badr Hari (28) zit sinds eind juli vast omdat justitie hem verdenkt van een aantal forse mishandelingen. De meest bekende zaak is die van zakenman Koen Everink in een skybox in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation op 8 juli. Het OM beschuldigt de kickbokser van poging tot doodslag.

De zaak heeft grote impact op de vriend van Estelle Cruijff. De kickbokser zou sinds zijn arrestatie meer dan 20 kilo zijn verloren. De rechtbank liet de vechtsporter begin november al vrij, maar Badr hield zich niet aan de voorwaarden die de rechter aan de vrijlating verbond. Zo had hij contact met een getuige en bezocht hij tegen de afspraken in horecagelegenheden.

Bron: BuzzE Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook