Finalisten H&M Design Award 2013

H&M maakt met trots de namen van de acht finalisten bekend van de H&M Design Award 2013. Het afgelopen jaar zijn student...

Lees ook

H&M maakt met trots de namen van de acht finalisten bekend van de H&M Design Award 2013. Het afgelopen jaar zijn studenten van maar liefst negentien designopleidingen in Europa uitgenodigd om deel te nemen. De uiteindelijke finalisten zijn geselecteerd door een H&M-jury onder leiding van Ann-Sofie Johansson, H&M’s hoofd design.


Thom Barends

De finalisten zijn: Thom Barends (Nederland), Alba Prat (Duitsland), Daniela Salazar Rodriguez (Frankrijk), Eleonora Bruno (Italië), Erik Litzén (Zweden), Maia Bergman (UK), Mark Tan (Denemarken) en Minju Kim (België).

Ieder van hen wint een bedrag van € 5.000 en een plaats in de finale, die wordt geleid door een internationale jury van mode-experts. De winnaar ontvangt een bedrag van € 50.000 en de mogelijkheid om op 29 januari zijn of haar collectie te presenteren met een eigen show. En hij/ zij krijgt ook de gelegenheid om items uit zijn of haar collectie te ontwikkelen. Deze items komen dit najaar in geselecteerde H&M-winkels te hangen.

Leden van de internationale jury van dit jaar zijn: Ann-Sofie Johansson, H&M’s hoofd design; modeontwerper Jonathan Saunders; editor-at-large van style.com Tim Blanks; fotograaf Sølve Sundsbø; stylist Leith Clark; blogger en fotograaf Hanneli Mustaparta; modejournalist Kristopher Arden Houser en H&M’s creatief adviseur Margareta van den Bosch. De winnaar van de publieksprijs mag een maand stage lopen bij Jonathan Saunders in London. (DW)

Laatste nieuws

Zie ook