Prinses Maxima zwemt door de grachten van Amsterdam

Wat hebben wij toch een stoere prinses! Prinses Máxima heeft vanmiddag meegedaan aan een zwemtocht van 2 kilometer in de...
Prinses Maxima zwemt door de grachten van Amsterdam

Wat hebben wij toch een stoere prinses! Prinses Máxima heeft vanmiddag meegedaan aan een zwemtocht van 2 kilometer in de Amsterdamse grachten. De zwemmers haalden geld op om de ziekte ALS te bestrijden. De prinses ging te water in een kekke wetsuit en een oranje badmuts.

Aan de actie City Swim deden zo’n 1100 mensen mee. Naast prinses Máxima zwommen ook bekende sporters als Pieter van den Hoogenband, Marleen Veldhuis, en Ronald de Boer mee. Er is inmiddels al een paar honderdduizend euro opgehaald dankzij sponsoren.

Ook prins Willem-Alexander en de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane waren aanwezig om hun vrouw en moeder toe te juichen.

De zwemmers moesten 2 kilometer in het grachtenwater afleggen. Prinses Máxima legde het parcours van 2028 meter zondagmiddag af in 50 minuten. Officieel is het geen zwemwater, maar het is net schoon genoeg om erin te mogen. Wel hebben de zwemmers het advies gekregen om een tetanusprik te halen en een zwempak aan te doen.

Ook is het verstandig om de mond dicht te houden en geen water binnen te krijgen. Dat Dat voorkomt diarree.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f2baae222c50', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });