Fun fact: dít was vroeger de bijnaam van koningin Máxima

Máxima was vroeger the queen of the dancefloor.

Grote kans dat jij, je bff, je lover of je broers en zussen allerlei verschillende bijnamen hebben. Het is dan ook niet gek dat ook royals met een bijnaam door het leven gaan. Koningin Máxima had vroeger ook een tweede naam, die ze dankte aan haar heerlijke moves op de dansvloer. Want jawel, lang voordat ze koningin der Nederlanden werd, was ze al koningin van de dansvloer.

Party animal

De jonge Máxima Zorreguieta hield van een feestje. Als studente in Buenos Aires en later als bankier in New York zocht ze graag het nachtleven op. Eindeloos was de energie van Máxima, als we Marcia Luytens biografie van de koningin mogen geloven. Overdag werkte ze, 's avonds zat ze in de collegebanken aan de universiteit en 's nachts danste ze tot in de kleine uurtjes. Aan haar enthousiasme op de dansvloer hield Máx al snel een bijnaam over.

Queen of New York City

Een populaire disco die Máxima graag met vrienden bezocht in de Argentijnse hoofdstad, droeg de naam New York City, ook wel La City. Door die discotheek kreeg ze de bijnaam Queen of New York City. “Niet alleen omdat ze de portier om haar vinger wond, binnen was ze de gangmaker en domineerde ze tot vroeg in de morgen de dansvloer”, schrijft Marcia. In ieder geval een heel toepasselijk naam voor iemand die later naar the big apple verhuisde en een échte queen werd. Fun fact!

Bron: Marcia Luyten – Máxima Zorreguieta | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws