Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Slechtste Oscar-kapsels ooit

Komend weekend worden weer de Oscars uitgereikt. Natuurlijk kijken we nu al uit naar de mooie jurken, kapsels en make-up...

Slechtste Oscar-kapsels ooit

Komend weekend worden weer de Oscars uitgereikt. Natuurlijk kijken we nu al uit naar de mooie jurken, kapsels en make-up. En dan maar niet hopen dat we teleurgesteld worden, want ook dat is mogelijk. Je zou als celeb maar net de mode- of haarplank misslaan. Hierbij een selectie van celebs bij wie dat wel ooit is gebeurd.

Deze kroezige updo, bij elkaar gebonden door een stekelige zilveren haarclub aan de voorkant, bereikt het onmogelijke. Het doet namelijk afbreuk aan de mooie rondingen van Scarlett Johansson.

Over slechte haaraccessoires gesproken… Dit ornament lijkt rechtstreeks uit de zee te komen. Foei Katie Holmes! Wij hadden liever gehad dat het nu nog op de zeebodem lag.

Lippenstift en nagellak in dezelfde kleur is schattig. Maar een haarkleur kiezen bij je bronzen oogschaduw is toch een minder goed idee van Evan Rachel Wood.

We zijn er vrij zeker van dat Helena Bonham Carter bijna ieder jaar hetzelfde kapsel draagt als ze na de Oscars gaan. Deze bouffant is wel echt over de top, vind je niet?

Het bewijs dat een bad hair day ook mooie mensen overkomt. Zo maken deze kroezige krullen Kate Hudson alleen maar ouder.

Steil haar kan mooi zijn, maar Laura Linney slaat de plank volledig mis. Haar kapsel oogt stijf en totaal niet sexy.

Hier levert Nicole Kidman half werk af. Wij zagen liever dat ze haar pony strak achterover had gekamd of een goede pony laten knippen. Dit plukje is het net niet.

Deze oversized bouffant maakt de look van Marcia Gay Harden als een Shakespear-vrouw (en niet bepaald iemand voor een balkonscène).

Beeld: Getty Images