Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Front row report @ Chanel PFW 2013

De show van het Franse modehuis Chanel houdt de gemoederen in de modewereld altijd bezig. Pakte Karl Lagerfeld vorig sei...

Front row report @ Chanel PFW 2013

De show van het Franse modehuis Chanel houdt de gemoederen in de modewereld altijd bezig. Pakte Karl Lagerfeld vorig seizoen groots uit met zonnepanelen en een heus windmolenpark in het Grand Palais, deze keer toonde hij letterlijk de wereld van Chanel tijdens de collectiepresentatie voor herfst/winter 2013-2014.

De van oorsprong Duitse modeontwerper had als decor een wereldbol gekozen om de globalisatie van de mode te benadrukken. Topmodellen als Saskia de Brauw, Cara Delevingne, Daphne Groeneveld en Stella Tennant liepen op het toepasselijke nummer Around the World van Daft Punk.

Op de immense wereldbol werden met Chanel-logo’s de 310 winkels wereldwijd aangeven. “Het is niet de mode die de wereld domineert, het gaat over de globalisering van de mode. Ik wilde een wereldwijde blik, niet een Franse uitstraling. Een monochroom silhouet, donker maar niet droevig met een vleugje glans en roze”, aldus Lagerfeld.

Opvallend in de collectie waren de mutsen in de vorm van een helm. Andere eyecatchers waren de hoge knielaarzen, mantels met capuchon, plooirokjes en het aloude boucléjasje.  

Milieuorganisatie Greenpeace was beduidend minder blij met de show van het Franse modehuis en protesteerde buiten het Grand Palais met kreten als ‘maak mode schoon’.

Actrices Vanessa Paradis, Jessica Chastain, Leigh Lezark en Milla Jovovich zaten front row het modespektakel te aanschouwen.(DW)

Beeld: Getty Images en Imaxtree