Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De grootste modemissers

Zanger Justin Bieber mag dan goed in de markt liggen bij de jonge meisjes, zijn kledingstijl wordt door veel vrouwen nie...

De grootste modemissers

Zanger Justin Bieber mag dan goed in de markt liggen bij de jonge meisjes, zijn kledingstijl wordt door veel vrouwen niet gewaardeerd. Een populaire Britse webshop, die 1000 modebeminnende vrouwen heeft ondervraagd naar wat volgens hen de grootste modemissers van de 21ste eeuw zijn, heeft een opmerkelijke top tien samengesteld. 

Jeggings

Naast de typische ‘fashion faux-pas’ als sokken in sandalen en merktassen die nep zijn, staan er een aantal onverwachte missers hoog in de lijst. Op nummer drie staat het trainingspak met 14 procent van de stemmen. Deze ‘trend’ uit de jaren negentig maakte jaren geleden weliswaar een comeback, maar wordt niet gewaardeerd. De jeans-legging, ook wel ‘jeggings’ genoemd, staan met 17 procent van de stemmen op de tweede plaats.

Onderbroek

De ultieme modemisser volgens de ondervraagde is met 21 procent van de stemmen de laaghangende broek. Deze trend, waarbij de broek onder het achterwerk van (vaak) de man bungelt, is volgens de ondervraagde vrouwen de meest overschatte trend omdat het ondergoed van de man té zichtbaar is.

Een woordvoerster van de webshop zegt dat het interessant is om te zien hoeveel vrouwen er tegen de lage broek-trend zijn. “Het lijkt erop dat jonge mannen niet bijhouden wat jonge vrouwen van bepaalde modetrends vinden, en deze look is nu het mikpunt van kritiek.”

Andere trends die volgens de ondervraagden op de ‘zwarte lijst’  staan zijn de leren broek, goedkope juwelen en denim op denim. Opvallend is dat de leren broek en denim kledingstukken dit seizoen een ware revival maken op de catwalk bij toonaangevende modeontwerpers. (MK)

Bron beeld: Getty Images