Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vrouwen willen prins Felipe, mannen Máxima

Prins Felipe van Spanje is de meest sexy kroonprins van Europa. Dit blijkt uit onderzoek onder 1.547 vrouwelijke leden v...

Vrouwen willen prins Felipe, mannen Máxima

Prins Felipe van Spanje is de meest sexy kroonprins van Europa. Dit blijkt uit onderzoek onder 1.547 vrouwelijke leden van een online datingsite voor mensen met een partner die op zoek zijn naar een affaire.

Een kwart van de vrouwelijke deelnemers verkoos de Spaanse troonopvolger met zuidelijke looks als favoriet. De Spanjaard wordt op de voet gevolgd door de Zweedse kroonprins Daniel (25%) en Groothertog Guillaume van Luxemburg (21%).

‘Onze’ Willem-Alexander, die inmiddels prins-af is, staat op de vierde plaats met 16%. Minder goed nieuws is er voor prins Charles van Engeland: slechts 0,6% vindt hem aantrekkelijk. Ook prins Alois van Liechtenstein komt er bekaaid vanaf: 0,2% noemt hem het meest sexy.

Prinses Letizia en prins Felipe van Spanje

Prins Daniel en prinses Victoria van Zweden

De mannen (1.954) verkozen prinses Máxima als knapste prinses (21%). Prinses Victoria uit Zweden bekleedt de tweede plaats met 19% en de Noorse Mette-Marit staat op drie met 17% van de stemmen.

De minst favoriete dame is Groothertogin Stéphanie De Lannoy van Luxemburg: slechts 1,2% van de mannelijke respondenten krijgt het warm van haar.

Prins Charles van Engeland en Camilla

Prinses Mette-Marit en prins Haakon van Noorwegen

Beeld: ANP