Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Tooske Ragas heeft alles op orde

Tooske Ragas vindt het helemaal niet erg om ouder te worden. Ze heeft alles op orde, vertelt ze deze week in Grazia. “Ik...

Tooske Ragas heeft alles op orde

Tooske Ragas vindt het helemaal niet erg om ouder te worden. Ze heeft alles op orde, vertelt ze deze week in Grazia.

“Ik geniet steeds meer”, zegt de moeder van drie kinderen. “Ik begin nu juist weer een beetje bij te trekken van al die zware jaren met baby’s. De laatste maanden zie ik er beter uit dan de jaren ervoor. Rimpels vind ik helemaal niet erg, ik ben nog prima tevreden. Al kan dat over tien jaar anders zijn. Ik ben de nuchterheid zelve, soms op het stomvervelende af.”

“Sinds een half jaar heb ik weer tijd om te sporten, wat ik jaren niet heb kunnen doen”, vervolgt de vrouw van Bastiaan Ragas. “Samen met Bas buiten rennen en oefeningen doen. Op mijn veertigste wil ik op mijn best in mijn vel zitten. Dan hoef ik dán tenminste geen achterstand meer in te halen, maar alleen nog bij te houden.”

Geen spijt

Tooske heeft er geen spijt van dat ze veel dingen nog niet heeft gedaan voor haar veertigste. “Ik heb nooit gerookt of drugs gebruikt. Drugs vind ik eng. LSD lijkt me best cool, maar dat kan jaren later nog ontploffen in je hoofd.”

“Ik ben blij genoeg van mezelf en ben opgegroeid in een leuke, beschermde omgeving, dus heb ik dat allemaal ook niet nodig”, zegt ze. “Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis omdat ik die extreme dingen niet heb gedaan.”

Imago

Om haar imago maakt de presentatrice zich al helemaal niet druk. “Ik heb geen idee wat mijn imago is. Ik ben niet bezig met hoe ik zou willen zijn in de ogen van anderen. Ik vind het echt niet interessant wat ‘ze’ van me denken.”

“Dat zal mijn krakater zijn, maar het is ook voor een deel opvoeding. Mijn oudste broer heeft het syndroom van Down en misschien had ons gezin daarom de instelling zich niet druk te maken over de mening van andere mensen.”

Lees het uitgebreide interview met Tooske Ragas deze week in Grazia!

Beeld: ANP