Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Anouk door naar finale Songfestival

Anouk heeft dinsdagavond de finale van de 58e editie van het Eurovisie Songfestival bereikt! In het circus van uitbundig...

Anouk door naar finale Songfestival

Anouk heeft dinsdagavond de finale van de 58e editie van het Eurovisie Songfestival bereikt! In het circus van uitbundige acts was haar zelfgeschreven ballad Birds opvallend ingetogen. Het werd door de vakjury én het stemmende thuispubliek gewaardeerd, want de Nederlandse mag zaterdag nogmaals haar kunstje vertonen in de grote eindstrijd.

Van de zestien acts in de eerste halve finale vielen er zes af. Het was erg spannend, want Anouk werd pas als laatst van de tien finalisten genoemd. Naast Nederland zijn ook Moldavië, Letland, Ierland, Estland, Wit-Rusland, Denemarken, Rusland, België en Oekraïne door naar de finale, die aanstaande zaterdag plaatsvindt.

Nederland was al bij de eerste editie van het Songfestival in 1956 van de partij en deed sindsdien 53 keer mee. Slechts vier keer werd er gewonnen, namelijk met Corry Brokken (Net Als Toen, 1957), Teddy Scholten (’n Beetje, 1959), Lenny Kuhr (De Troubadour, 1969) en Teach-In (Ding-A-Dong, 1975).

Beeld: ANP