Baas B baalt van de ruzie met Lange Frans

Vier jaar geleden nam Bart Zeilstra afscheid van het artiestenbestaan. Hij zwoer nooit meer te gaan rappen als Baas B. T...

Lees ook

Vier jaar geleden nam Bart Zeilstra afscheid van het artiestenbestaan. Hij zwoer nooit meer te gaan rappen als Baas B. Toch is hij nu terug, als zichzelf. Hij praat over zijn rapverleden met Grazia.

“Ik raakte mezelf compleet kwijt”

Bart besloot vier jaar geleden te stoppen met Lange Frans en Baas B. Hij verlangde naar een leven in de anonimiteit. “De bekendheid heeft me genekt. Al die mensen om me heen die iets van me wilden, ik kon er niet mee omgaan. Of Frans hetzelfde voelde, weet ik niet. Ik was een binnenvetter. Had ik er maar over gesproken, dan was het misschien niet zo’n groot ding geworden.”

“Frans was mijn beste vriend”

De breuk was destijds niet de reden voor de ruzie met Lange Frans. Die kwam later pas. “Frans en ik zijn normaal uit elkaar gegaan. Daarna is het mis gegaan. We hadden een BV samen en kregen een conflict over financiële zaken.” De ruzie werd groots uitgemeten in de media. “Ik vond het heel heftig om mee te maken. Frans was mijn beste vriend. We kennen elkaar al ons hele leven: ik heb een foto waarop ik als baby op zijn schoot zit. Nu is er totaal geen contact meer.”

“Ik vind het vervelend dat Lange Frans en ik geen contact meer hebben”

“Ik ben hem na de ruzie twee keer tegengekomen. We gaven elkaar een hand en dat was dan ook alles. In het begin deed dat pijn, langzamerhand accepteerde ik het, maar ik vind het nog steeds vervelend.” Nu begint Bart weer vanaf nul met zijn nieuwe single. “Ik vind het heel spannend om dit alleen te doen. Frans nam altijd meer het voortouw, dus dat ga ik misschien wel missen.”

Lees het gehele interview met Bart in Grazia van deze week.

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook