Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Modewereld rouwt om dood L'Wren Scott

In de modewereld en in Hollywood is geschokt gereageerd op de vermeende zelfmoord van L’Wren Scott. De 49-jarige ontwerp...

Modewereld rouwt om dood L'Wren Scott

In de modewereld en in Hollywood is geschokt gereageerd op de vermeende zelfmoord van L’Wren Scott. De 49-jarige ontwerpster en styliste werd maandag dood aangetroffen in haar appartement in New York. De condoleances en eerbetonen stromen sindsdien binnen.

Tragedie

Actrices Emmy Rossum en Olivia Munn waren een van de eerste celebs die hun medeleven met de familie van Scott uitten. Snel daarna deelden ook enkele beroemdheden uit de modewereld via Twitter hun gedachten.

Donna Karen schreef: “Een bijzonder treurig moment om L’Wren Scott te herdenken. Dat ze moge rusten in vrede.” Collega-styliste Tara Swennen meldde: “Vaarwel een van de meest getalenteerde stylists en ontwerpers, L’Wren Scott, je was een inspiratie voor ons allen en je zult gemist worden!” Stijlicoon Marc Jacob twitterde: “Rust in vrede, L’Wren Scott. We zullen je voor altijd missen.”

De zwangere actrice Olivia Wilde postte op Twitter: “L’Wren was briljant, elegant, lief en gul. S**t. Mijn gedachten gaan uit naar haar geliefden. Wat een tragedie.”

Schulden

De vriendin van Mick Jagger, L'Wren Scott, zat in grote financiële problemen voordat ze maandag dood werd aangetroffen in haar appartement in New York. Tot dusverre wijst alles erop dat de 49-jarige modeontwerpster zelfmoord heeft gepleegd.

Uit de boeken van haar modelabel LS Fashion Ltd blijkt dat het bedrijf in grote financiële moeilijkheden verkeerde. Zo stond het bedrijf in oktober vorig jaar 4,2 miljoen euro in de min en bleek de ontwerpster zelf nog een bedrag van 5,5 miljoen euro te zijn verschuldigd aan diverse schuldeisers, aldus de Daily Mail.

Scott stond erom bekend dat ze altijd financiële steun van haar steenrijke partner weigerde te accepteren. Het is nog niet bekend of Scott zichzelf van het leven beroofde uit schaamte voor haar schulden.

Doodsoorzaak

Hoewel de politie uitgaat van zelfmoord, houdt het echter nog alle opties open en de doodsoorzaak moet officieel nog worden vastgesteld. Er is ook geen brief of boodschap gevonden die op zelfmoord zou duiden.

De 70-jarige Jagger is volgens zijn woordvoerder geschokt en verslagen door haar dood. Hij en Scott waren partners sinds 2001.

Bron: BuzzE / Beeld: Getty