Nieuwste dieettrend in Hollywood: Klei eten

Het is geen geheim dat Hollywoodsterren de gekste dingen doen om af te vallen. De nieuwste trend: klei happen. Er zou al...
Nieuwste dieettrend in Hollywood: Klei eten

Het is geen geheim dat Hollywoodsterren de gekste dingen doen om af te vallen. De nieuwste trend: klei happen. Er zou al een hele rits A-listers aan verslaafd zijn.

'Klei reinigt je lichaam'Zoë Kravitz (25) gebruikte het wondermiddel als een van de eersten om kilo's kwijt te raken voor een filmrol. "Ik speel in The Road Within een meisje dat anorexia heeft', vertelt de dochter van Lenny Kravitz in Us Weekly. "Daarvoor moest ik afvallen, maar wilde dat wel op een gezonde manier doen. Toen stuitte ik op het fenomeen klei drinken. Het reinigt je lichaam en ik zat snel vol waardoor ik niet aan eten dacht." De actrice geeft bij nader inzien toe dat het misschien niet de meest gezonde manier was om af te vallen, maar hielp haar wel om negen kilo kwijt te raken.

Do not try this at homeOok Elle - the Body - MacPherson is bekend met het dieet. Zij drinkt het goedje eveneens om haar lichaam in vorm te houden. Volgens de sterren zit de klei boordevol mineralen en zorgt het grijze papje ervoor dat gifstoffen uit je lichaam verdwijnen. Wetenschappelijk bewijs is er echter niet. Daarom is het niet aan te raden om ermee te experimenteren. "Do not try this at home", zegt dr. Sarah Brewer in The Huffington Post. "Klei bindt in het lichaam en kan obstipatie veroorzaken. Verder kan het dieet er op lange termijn voor zorgen dat je lichaam goede dingen als ijzer afstoot. Tja, dan toch maar weer gewoon sporten en minder eten?

Beeld: Getty

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f717789d7b38', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });