Vivienne Westwood beschuldigd van plagiaat

Eerder deze maand bracht modeontwerpster Vivienne Westwood haar gelijknamige autobiografie uit, die ze samen met autobio...

Lees ook

Eerder deze maand bracht modeontwerpster Vivienne Westwood haar gelijknamige autobiografie uit, die ze samen met autobiograaf Ian Kelly schreef. Schrijver Paul Gorman beschuldigt haar echter van plagiaat.

Bronvermelding

In haar boek heeft Vivienne naar verluidt grote delen uit zijn boek The Look: Adventures in Rock and Pop Fashion hebben overgenomen zonder daarbij de bron te vermelden. Gorman vertelt aan de Britse krant The Independent: ‘Ik heb grote bewondering voor Vivienne, maar ze is in de steek gelaten door haar uitgeverij door deze slordigheden.

Fouten

Ook John Lydon, zanger van de band Sex Pistols, is niet te spreken over een deel uit het boek. In haar boek streek zij met de eer van het bedenken van het nummer Anarchy In The U.K., volgens de zanger is hier niets van waar. ‘Die gekke koe claimt dat Anarchy In The U.K. haar idee was?’ Dat is nog eens lef hebben. Ga terug naar het maken van jurken,’ laat hij verontwaardigd weten. Alsof dat niet erg genoeg is, staar het boek vol spelfouten en kloppen bepaalde feiten niet.

Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook