Elke week deelt een BN'er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de spaghetti bolognese van tophockeyster Ellen Hoog!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 stengel bleekselderij (in boogjes) - 1 grote ui (gesnipperd) - 1 blikje tomatenpuree (70 g) - 1 blik tomatenblokjes (400 g) - 1 teen knoflook - 1 zakje Parmezaanse kaas - 300 g winterwortel (geraspt) - 100 g ontbijtspek (in reepjes) - 500 g rundergehakt - 250 ml rode wijn - 250 ml vleesbouillon (van tablet) - 500 g spaghetti - 3 el olijfolie - 1 tl gedroogde oregano
Keukengerei:
- Braadpan
Bereiding
De saus
Snijd de knoflook fijn, snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit vervolgens wat olie in een braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij zachtjes voor zo'n 3 minuten. Voeg vervolgens de spek en het gehakt toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee terwijl je het gehakt rult.
Voeg ook de tomatenpuree en oregano toe en bak dit 2 minuten mee. Schenk vervolgens de wijn in de pan en laat het geheel zo'n 5 minuten sudderen. Voeg nu de bouillon en tomatenblokjes toe en breng je de saus aan de kook. Tot slot laat je het geheel op een laag vuurtje sudderen voor ongeveer 15 minuten. Voeg zout en peper toe naar smaak.
De pasta
Terwijl de saus aan het sudderen is, kun je beginnen aan de pasta. Kook de spaghetti zoals op de verpakking beschreven staat. Let erop dat je regelmatig roert, zodat de pasta niet aan elkaar kleeft.
Serveren
Giet de Spaghetti af en verdeel deze over vier diepe borden. Schep de saus erop en besprenkel het gerecht met wat geraspte kaas. Tip: serveer wat rucola en (knoflook)brood bij het gerecht!
Bon appétit!