7 X Manieren om je haardos een opkikker te geven

Dof, pluizig, vaal en klitten. Allemaal haarproblemen waar je niet altijd even vrolijk van wordt. Logisch. Je weelderige...

Dof, pluizig, vaal en klitten. Allemaal haarproblemen waar je niet altijd even vrolijk van wordt. Logisch. Je weelderige haardos heeft vaak flink veel te verduren. Denk aan: verven, regen en wind, föhnen en teveel aan stylingproducten. Jouw bos kan op zijn tijd dus wel een oppeppertje gebruiken. De website Health verzamelde 7 tips om je haar te detoxen.

1. Föhn minder
Laat die föhn eens een dagje liggen. Als je iedere dag die warme blower op je haar zet, beschadig je die dos. Zo droogt het uit en krijg je breuken. Maar ook de stijltang moet je soms even laten liggen. Dat getrek aan je koppie vindt je haar namelijk niet echt leuk.

2. Pre-shampoo
Denk aan een zogenaamde pre-shampoo mocht je haar uitgedroogd aanvoelen. Het heeft namelijk af en toe een lekkere moisturizer nodig. Zo’n pre-shampoo bevat voedende oliën die je haar een oppepper geven. Probeer één keer per week je hoofd in te masseren met zo’n shampoo.

3. Blijf van die verf af
De verf bij het blonderen bijvoorbeeld bevat ammoniak en peroxide. Deze stoffen kunnen je haar behoorlijk beschadigen. Het wordt droog en klitterig. Mocht je toch niet van de verf af kunnen blijven, kies dan niet voor blondeermiddel. Maar een tint die dichter bij je eigen haarkleur ligt, zo zegt kleurexpert en kapper Stephanie Brown.

4. Baking soda
Je zou het misschien niet verwachten, maar baking soda (dat ook in tandpasta zit) is goed voor je haar. Het werkt als reinigingsmiddel. Doe een theelepel bij je shampoo en was ermee.

5. Olijfolie
Het staat gewoon in de keuken. Je kunt er lekker mee bakken en het is prettig voor over een salade. Maar het is ook lekker voor je koppie. Verhit een eetlepel olijfolie in de magnetron totdat het warm is, doe het vervolgens in je haar en laat het twintig minuten intrekken. Je haar zal daarna ‘stralen’.

6. Een eitje erbij
Eieren zitten vol proteïnen en aminozuren die je beschadigde lokken weer gezond maken. Ook zorgt het ervoor dat je minder gespleten punten krijgt. Dus tik een eitje, doe dat bij een dikke klodder shampoo en wassen maar. Spoel het wel goed uit.

7. Appelazijn
Ja, dit zure goedje is fijn voor je messy haardos. Meng twee eetlepels met een kopje water en voeg daar een paar goede klodders shampoo aan toe. Wassen maar!

Beeld: Hollandse Hoogte

Laatste nieuws