Connie Breukhoven

“Het zijn mijn kinderen. Ik heb ze alleen niet zelf op de wereld gezet.” Cornelia Jacoba Breukhoven-Witteman (1951), die...

“Het zijn mijn kinderen. Ik heb ze alleen niet zelf op de wereld gezet.”

Cornelia Jacoba Breukhoven-Witteman (1951), die we beter kennen als Connie Breukhoven of Vanessa, is een van Nederlands grootste diva’s. Maar als geen ander wist zij haar showbizzleventje te combineren met kinderen.

Constanza
Al op jonge leeftijd zorgde Connie voor kinderen. Toen haar oudere zus Lidia overleed, woonde diens dochter bij Connie en haar tweede man Peter Zulver in. Blijkbaar beviel dit goed, want niet veel later besloot het stel om samen een kindje te adopteren: het Colombiaanse meisje Constanza.

Edwin
Helaas voor Connie strandde het huwelijk, maar ze vond al snel weer de liefde bij Hans Breukhoven. In 1987 trouwde het stel en Connie nam de naam van haar derde man aan. Contanza kreeg ook de naam van haar nieuwe paps. Connie kreeg er ook een stiefzoon bij: Edwin, uit een eerder huwelijk van Hans.

Shanna, Marvin en Jordy
Niet lang na de bruiloft trok de glamourkoningin zich terug uit de showbizz, ze wilde namelijk het gezin uitbreiden. Hans en Connie adopteerden nog drie kinderen: Shanna, Marvin en Jordy. Connie kan zich nog steeds het moment herinneren dat ze de kinderen voor het eerst in haar armen mocht sluiten. “Ik denk persoonlijk dat het net zo emotioneel is als een geboorte.”

Showbizz en de kids
Toch kon de diva haar zangcarrière niet volledig achter zich laten. In 1992 bracht ze samen met haar kinderen een kerstsingle uit. Drie jaar later schreef ze het nummer I’m Here For You voor haar kinderen als bevestiging dat zij er, wat er ook gebeurt, altijd voor hen zal zijn.


De familie Breukhoven (Bron); Connie en haar kleinkinderen Soraiya en Semmy

Gezinsbreuk
Maar hoe veel liefde Connie haar kinderen ook heeft gegeven, het heeft niet altijd mogen baten. In 2003 deden Jordy en Constanza een boekje open over hun ouders. “Onze ouders respecteren onze keuzes niet. Leven, werk, vriendjes, ze willen alles voor je invullen. Ze steunen en helpen ons niet.”

Connie reageerde: “Je kunt kinderen opvoeden tot hun achttiende. Daarna gaan ze de wijde wereld in en maken ze keuzes voor zichzelf. Dat moeten Constanza en Jordy nu ook doen.” De glamourkoningin verloor het contact met Jordy, al zou dit nu wel weer een beetje hersteld zijn. Ze zou nu zelfs zijn kinderen regelmatig zien. Maar de relatie met Constanza is verslechterd.

In 2010 zou Constanza de kluis van vader Hans leeggeroofd hebben en zij heeft zelfs wat tijd in de gevangenis door moeten brengen. In RTL Boulevard liet Connie destijds weten haar dochter nooit in de gevangenis op te gaan zoeken. Maar Connie zorgt wel liefdevol voor Constanza’s kinderen Soraiya en Semmy.

Dit was echter nog niet alle drama die Connie en Hans moesten doorstaan. Dochter Shanna bleek ook geen lieverdje: ze had een paar onbetaalde rekeningen van zulke hoge bedragen, dat er zelfs beslag werd gelegd op haar appartement. Uiteindelijk betaalde Hans de rekening. Hij en Connie hebben namelijk altijd het beste voor met hun kinderen. In 2009 kwam er echter een einde aan het huwelijk van Connie en Hans.

Bronnen: Nu.nl, Story, De Telegraaf

Laatste nieuws