Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mooi: Echte liefde doet wonderen, dat bewijst dit koppel

De 23-jarige Matt Davis uit Georgia raakte zeven maanden nadat hij trouwde met zijn vriendin Danielle betrokken bij een...

Mooi: Echte liefde doet wonderen, dat bewijst dit koppel

De 23-jarige Matt Davis uit Georgia raakte zeven maanden nadat hij trouwde met zijn vriendin Danielle betrokken bij een ernstig motorongeluk. Hij raakte in coma. De artsen wilden hem van alle apparatuur af halen die hem nog in leven hielden, omdat hij maar 10% overlevingskans had. Toch hield zijn trouwe echtgenote de artsen tegen, mét succes.

Slecht nieuws

Al negen dagen na het ongeluk kreeg Danielle het slechte nieuws: "Uw man wordt nooit meer wakker. Hij heeft maar 10% overlevingskans." De vrouw van Matt ging  er niet mee akkoord de behandeling stop te zetten. "Ik wilde hem meer tijd geven om uit zijn coma te komen, het was pas negen dagen geleden. En bovendien hadden we nog niet de kans gehad om samen een leven op te bouwen. Ik wilde niet opgeven."

Matt bleef drie maanden in coma en toonde weinig tekenen van herstel. Artsen spraken af dat Danielle en haar moeder hem thuis 24 uur per dag zouden verzorgen. Een paar weken later gebeurde er een wonder, toen Danielle zijn arm wilde bewegen.

Wonder

Danielle vertelde hem de hele dag verhalen en liet zijn favoriete muziek horen. Dit keer drukte ze een hoed in de hand van haar man en vroeg hem of hij het op zijn hoofd wilde zetten. Tot haar verbazing opende hij zijn ogen en reageerde hij: "Ik probeer het."

"Het was het mooiste wat ik ooit uit zijn mond had horen komen," aldus Danielle.

Hun leven terug

"Matt heeft drie maanden gerevalideerd en leerde langzaam weer praten, zingen, lachen, zelfstandig eten en drinken en met zijn rollator kan hij inmiddels aardig overweg in de badkamer." Het is nu drie jaar na het ongeluk en het (nog steeds) verliefde koppel speelt samen weer scrabble en bezoeken zelfs samen yogalessen. Het zal niet al te lang meer duren voordat Matt weer zelfstandig kan lopen, dan hebben ze hun leven pas écht weer terug.

Lees ook: "Ik raakte verlamd door het lenen van een make-up borstel"

Bron: Mirror

Beeld: Facebook