Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Stop je dieet! Dít zijn de enige twee diëten in de wereld die écht werken

Crashdiëten, balansdagen, detoxen of geen gluten meer eten gaat je allemaal niet helpen om écht blijvend af te vallen, o...

Stop je dieet! Dít zijn de enige twee diëten in de wereld die écht werken

Crashdiëten, balansdagen, detoxen of geen gluten meer eten gaat je allemaal niet helpen om écht blijvend af te vallen, onthult een nieuw onderzoek. Het lijkt misschien even te helpen, maar niet voor lang. Uit het onderzoek dat gepubliceerd werd in Annals of Internal Medicine, is gebleken dat er maar twee diëten zijn in de hele wereld die écht werken.

De winnaars

Onderzoekers aan de Johns Hopkins University hebben 4.200 studies over gewichtsverlies bestudeerd om er achter te komen welke het beste werkt. Van alle programma's waren er slechts elf op een wetenschappelijke manier getest. Van die elf hebben maar twee diëten bewezen dat ze je helpen gewicht te verliezen én minstens een jaar resultaat behouden. En de winnaars zijn Weight Watchers en Jenny Craig.

Het verricht geen wonderen

De deelnemers die aan deze twee diëten deelnamen, verloren meer gewicht in een jaar dan de mensen die andere diëten deden of zelfs hun eigen bedachte dieet volgden. Mensen die het Weight Watchers-dieet volgden, verloren 2,6% meer gewicht dan mensen die zelfstandig een dieet volgden. Jenny Craig-diëters verloren zelfs 4,9% meer gewicht dan de 'normale' diëters.

Er is wel nog een flinke bummer... Zélfs deze twee dieten, verrichten geen wonderen. Misschien moet je dan toch maar geluk hebben met je genen. Maar, gezond eten en sporten kan natuurlijk nooit kwaad.

Lees ook: Het celebrity dieet van Miranda Kerr

Beeld: Sanoma Beeldbank