Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hoe vaak jij op Facebook zit, zegt veel over je

Het zien van andermans vakantiefoto's, foto's van een tafeltje op het terras vol lekkere drankjes en hapjes terwijl jij...

Hoe vaak jij op Facebook zit, zegt veel over je

Het zien van andermans vakantiefoto's, foto's van een tafeltje op het terras vol lekkere drankjes en hapjes terwijl jij op je werk zit, vriendinnen die een avondje uit zijn, net als jij niet mee bent en verlovingsaankondigingen... Niet gek dat nieuw onderzoek aan de Universiteit van Houston aantoonde dat er een verband is tussen Facebook en depressieve symptomen. Hoe meer jij op FB zou zitten, hoe meer kans je hebt om depressief te worden.

Waarom?

Volgens deskundigen is het niet iets van de laatste jaren. In 1950 zouden sociale vergelijkingen onze eigenwaarde al beschadigen. Best wel goed te vergelijken met nu. Je ziet een prachtige vakantiefoto en gaat je ineens afvragen of jouw vakantie nou wel echt zo leuk was... "Facebook geeft ons informatie over onze vrienden dat we normaal gesproken niet zouden weten, waardoor we nóg meer sociaal gaan vergelijken," aldus de deskundigen.

Het gras is altijd groener aan de overkant

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen zich er minder van aantrekken dan mannen. Tuurlijk kan het zo zijn dat mensen die zich al een beetje down voelen, thuis op de bank meer op Facebook zitten dan mensen die lekker uitgaan. De meeste van onze Facebook-vrienden (en wijzelf ook) hebben de neiging om alleen maar de leuke dingen in hun leven te plaatsen. Hierdoor lijkt het gras bij de ander altijd groener. Don't worry, niks van waar.

Lees ook: Héél goed nieuws voor WhatsApp gebruikers

Beeld: Sanoma Beeldbank