Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo vergeet je nooit meer iemands naam

Zoooo gênant! Je zat niet op te letten, hebt iemand al een tijdje niet gezien, of hebt gewoon het geheugen van een vis.....

Zo vergeet je nooit meer iemands naam

Zoooo gênant! Je zat niet op te letten, hebt iemand al een tijdje niet gezien, of hebt gewoon het geheugen van een vis... Hoe dan ook, je bent de naam van iemand voor de zoveelste keer vergeten. Je weet dat het ergens diep in je geheugen zit en gaat alle mogelijke namen af. Sarah? Sally? Nee, ze lijkt op een Sam. Ja, het is vast Sam. Of toch niet? Het komt niet terug. Shit. En hoe lullig is het om te vragen: "Hoe heet je ook alweer?"

Heb jij de pech om in deze situatie terecht te komen? Geen paniek. Met deze slimme tips & tricks ben je zo achter die naam en vergeet je hem nooit meer.

1. Vraag het slachtoffer om zijn of haar naam te spellen. Dit kan verkeerd uitpakken wanneer de persoon een heel makkelijke naam heeft. Maar daar kun je dan wel een grapje over maken.

2. Neem hem of haar mee naar de Starbucks. Hier wordt de naam sowieso gevraagd en ook nog eens als bevestiging op de beker geschreven. Thank god!

3. Vraag of diegene je als vriend toe wil voegen op Facebook. Wanneer je het verzoek krijgt, zie je gelijk de naam.

4. Wanneer je op een feestje bent, stel dan een vriendin voor aan hem of haar. Hij of zij zal zich vanzelfspreken ook voorstellen en natuurlijk de enige echte vergeten naam onthullen.

5. Heeft hij of zij tijdens het uitgaan zijn of haar ID aan de bewaking laten zien? Ga dan stiekem even naar de bewaking en vraag of hen de naam nog weten.

6. Geef je bedrijfskaartje en vraag of jij er ook één mag. Heeft hij of zij er geen? Dan kan die vast wel even speciaal voor jou gemaakt worden. Gewoon op een papiertje.

Lees ook: Grazia-lezeressen onthullen: De grootste blunders tijdens een eerste date

Beeld: Sanoma