Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Shocking: "Ik at 13 calorieën per dag"

De 23-jarige Lydia Davies is een herstellende anorexiapatiënt. Op een gegeven moment at ze nog maar 13 calorieën per dag...

Shocking: "Ik at 13 calorieën per dag"

De 23-jarige Lydia Davies is een herstellende anorexiapatiënt. Op een gegeven moment at ze nog maar 13 calorieën per dag. Ze hoopt met haar verhaal andere (jonge) vrouwen te inspireren. "Ik dacht dat ik dood zou gaan, maar at alsnog niks."

Tijdens haar fashion-studie raakte ze geobsedeerd door eten, wat geleidelijk in een eetprobleem veranderde. Toen ze complimenten begon te krijgen over haar slanke figuur, ging het van kwaad tot erger. "In de weekenden at ik niks. Ik was zwak en verhongerde mezelf", vertelt ze aan Daily Mail. "Ik lag vaak op mijn bed en was bang dat als ik in slaap zou vallen, ik nooit meer wakker zou worden. Toch bleef ik mezelf uithongeren." Op een gegeven moment at ze niet meer dan 13 kcal per dag.

Minder dan 30 kilo

Hoewel ze nu voor 99% hersteld is, heeft de ziekte veel schade aangericht. Zo heeft ze verschillende gezondheidsproblemen, waaronder problemen met haar heupen, benen en zwakke botten. "Ik wil mijn verhaal delen om aandacht te krijgen voor eetproblemen. Ik wil laten zien dat het mogelijk is om beter te worden."

Ze deelt dan ook bewust foto's van toen ze minder dan 30 kilo woog, die kun je HIER zien. Let op, de beelden kunnen schokkend zijn.