Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha! Zó maak jij mooie vuurwerkfoto's

Zo weet jij het vuurwerk mooi op de kiek te zetten.

Zó maak jij mooie vuurwerkfoto’s

Elk jaar hebben we dezelfde struggle: een mooie foto maken van vuurwerk. Ze mislukken keer op keer, omdat je camera niet snel genoeg is. Tot nu! Want met déze tips maak jij straks vuurwerkfoto's als een pro.

Komt-ie:

1. Zet de flitser uit

Eigenlijk heel logisch, want als je flitser aan staat, zal deze de voorgrond vastleggen in plaats van het mooie vuurwerk dat je eigenlijk probeert te fotograferen.

2 Zoom niet in

Wij herhalen: zoom niet in! Door het inzoomen verliest de foto zijn kwaliteit. Je kunt beter eerst een foto nemen en deze achteraf bijsnijden.

3. Houd je telefoon zo stil mogelijk

Probeer je elleboog ergens op te laten rusten als je een foto gaat maken. Wil je écht voor een perfect shot gaan? Gebruik dan een tripod, succes gegarandeerd.

4. Probeer een slow shutter app

Dit zorgt ervoor dat de lichtsporen van het vuurwerk er ook op staan. Probeer de app Slow Shutter Cam voor iPhone of Camera FV voor Android.

5. Gebruik de juiste belichting: tussen het donkerste én lichtste deel van het scherm

Wanneer je de HDR-functie op je iPhone inschakelt en vervolgens een foto maakt, neemt-ie meerdere foto's met verschillende belichtingen voor elk onderwerp in de frame. Vervolgens worden ze gecombineerd om een foto te creëren die op alle plekken goed belicht is.

6. Maak de lens schoon

Denk eens na over alle plaatsen waar jouw telefoon is geweest en hoe vaak je de lens hebt aangeraakt. Het vuil op de lens kan rare dingen doen met het licht. Het enige wat je hoeft te doen is de lens schoonmaken met je shirt en you're good to go. 

7. Gebruik de 'burst' functie om meerdere foto’s te maken

Houd je vinger op de shutter knop om de burst mode te activeren. Op deze manier maak je meerdere foto's achter elkaar, waardoor je tussen alle gemaakte foto's kunt zoeken naar het perfecte plaatje.

8. Oefenen! En geniet van al het mooie vuurwerk

Je weet wat ze zeggen: oefening baart kunst.

Gelukkig nieuwjaar!

Bron: Grazia archief | Beeld: iStock