Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De beste manier om af te vallen per lichaamstype

Elk lichaam is anders en uniek. Dus iedereen valt op een andere manier af. Daarom werkt het ene dieet misschien wel en h...

De beste manier om af te vallen per lichaamstype

Elk lichaam is anders en uniek. Dus iedereen valt op een andere manier af. Daarom werkt het ene dieet misschien wel en het andere niet. Om je een handje te helpen, vind je hier waar je op moet letten per lichaamstype.

PeerWanneer je het lichaamstype peer hebt, bevindt het vet zich vooral op je heupen en benen. Je schouders en taille zijn smaller. Volgens HealtyFoodTeam.com kun je het beste vis, bruine rijst, kaas met een laag vetpercentage en volkoren brood eten. Ook zou tomatensap helpen je stofwisseling te versnellen. Verder zou je zetmeel het best kunnen vermijden en vers fruit eten in plaats van sap.

AppelJouw probleemzone is waarschijnlijk je buik. Om af te vallen zou het volgende dieet ideaal zijn: eet minder vlees of mager vlees. Maar het is beter om vis, soja en noten te eten. Ook moet je peulen, granen, gedroogd fruit en vers fruit eten. Vooral de dag beginnen met een stuk fruit wordt aangeraden. Verder veel water drinken, eventueel met gember. Dit werkt ontgiftend en zorgt ervoor dat jouw lichaam clean wordt.

ZandloperHet zandloperfiguur is volgens HealtyFoodTeam.com het meest ideale lichaamstype. Jij hoeft dan ook niet veel te doen om af te vallen. Eet elke dag eiwitten zoals mager vlees, groenten, eieren en magere melk. Noten en avocado's kun je beter laten staan.

Uiteraard is elk lichaam uniek en moet je vooral doen wat goed voelt én voor jouw lichaam werkt.

Lees ook: Afvallen? Niet meer in de spiegel kijken

Beeld: Sanoma