Steph over… Girlcrushes

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Lees ook

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Merk je weleens dat je sans gêne naar iemand loopt te staren? Van verwondering (hoe knap kun je zijn?) of verbazing (zo’n outfit vergt lef). Naja, ik ben dus zo’n staarder. Al van jongs af aan, mijn moeder vond het creepy. Maar sommige mensen doen iets met me en dan worden mijn ogen vanzelf naar ze toe getrokken. Dat gestaar kan leiden tot een obsessie (you are warned) en tot mijn grote verbazing zitten tussen die obsessies vaker vrouwen, dan mannen. Een obsessie houdt eigenlijk alleen in dat ik je ga volgen op Instagram, een beetje over je google, alles like wat je doet, een paar seconden langer dan sociaal wenselijk naar je foto’s loop te staren, soms een screenshot maak, dat vervolgens ga inzoomen en dat ik dan vooral bij mezelf denk: Hoe. Kan. Iemand. Zo. Per. Fect. Zijn. En dat duurt dan effe een tijdje, voordat er weer iemand anders voorbij wandelt. Niks kwalijks aan, toch?

Mijn voorkeur gaat uit naar knappe varianten met buitenaards mooie genen en als ze daarbij ook nog wat humor en karakter laten zien, dan hebben ze me. Verliefd word ik wél op mannen, maar met de verkozen girls wil ik juist vriendinnen worden. Beste vriendinnen zelfs. Een van mijn laatste obsessies duurt al een tijdje en is voor Alexa Chung. Ik wéét gewoon dat wij besties kunnen zijn. Wat de toevoeging in haar leven precies zou moeten zijn, weet ik niet zo goed, maar het gaat me nu vooral even om m’n eigen leven en met Alexa Chung erin zal-ie er een flinke dosis humor bij krijgen. Nog zo’n geval en een van mijn nieuwste obsessies, is Lize Korpershoek. Nederlands, dus misschien iets meer binnen handbereik. Beiden hebben vreselijk goede humor (ik lach vooralsnog het hardst om mijn eigen grapjes, dus wellicht verklaart dat de boel ietsjes), zetten zichzelf voor lul (dat kan alleen als je er zo uitziet, trust me), zijn dus bloedje mooi en nemen zichzelf, het leven en dat wat ze doen niet zo serieus. Tenminste, zo komen ze over, god mag weten wat ze denken als ze alleen in bed liggen, maar dat doet er nu even niet toe.

Waar zo’n girlcrush in hemelsnaam goed voor is, vraag je je af. Nou, daar heb ik dus even over na zitten denken en ik ben tot het volgende antwoord gekomen: het is eigenlijk niets meer dan inspiratie. Kijk, de wens om vriendinnen met ze te worden gaat natuurlijk nooit in vervulling en dat moet ik ook niet willen: “Hé ja nou kijk, op google stond dit en dat en ik weet zus en zo over je en toen je dit postte dacht ik, naaah dat heb ik ook! En ik vond je zó supergrappig daarin en daarin en ook daarin. Zullen we een keertje koffie doen anders?” Koekoek. Dus is het niets meer dan dat ik fan ben, zij mij idolen zijn en ik geïnspireerd raak door wat ze doen, zeggen of aanhebben. En waar is een mens zonder inspiratie? Juist.

Voor als je ook zin hebt in wat inspiratie:

1. Alexa wordt opgemaakt en zet haar eigen eyeliner. Zij wil ook vollere wenkbrauwen. Ik ook. Zie je? Besties.

2. Alexa laat London Fashion Week zien door de ogen van Alexa voor de Britse Vogue, inclusief eigen gemaakte grapjes.

Het filmpje zie je HIER!

3. Lize maakt voor Linda Magazine filmpjes over apps. Dat doet ze enig, maar in dit filmpje valt een kat haar aan. Lachen joh.

4. Net als ik, heeft Lize een zielige kat geadopteerd. Deze heeft z’n eigen Tumblr pagina, inclusief filmpjes en geniale fotobijschriften.

Lees ook: Steph over… Dude food

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen @Stephaniegrazia?

Laatste nieuws

Zie ook