Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bewezen: Dit is waarom jij een kluns bent

Iedereen heeft wel een beetje de klunzigheid van Jennifer Lawrence in zich, ja, wij ook. Hoewel we het bij anderen vaak...

Bewezen: Dit is waarom jij een kluns bent

Iedereen heeft wel een beetje de klunzigheid van Jennifer Lawrence in zich, ja, wij ook. Hoewel we het bij anderen vaak schattig vinden, kunnen we zelf vaak genoeg door de grond zakken. Struikelen, vallen, dingen omgooien, het zorgt voor pijnlijk rare situaties.

Eens een kluns, altijd een kluns

Hoe kan het toch dat de een meer klunzig lijkt dan de ander? Uit onderzoek van de universiteit van Delaware is gebleken dat klunzigheid niet alleen komt door een trager reactievermogen, reflexen of slechtziendheid. Het komt ook door je hersenen. Sommige mensen krijgen signalen van de wereld gewoon wat trager door dan anderen, waardoor ze ook trager reageren op dingen. Ook is gebleken dat mensen met een slecht geheugen over het algemeen meer goofy zijn dan anderen. Dit gaat dus allemaal via hersenen en daar kun je nu eenmaal niet zo veel aan doen. Dus voor alle clumpsy people out there: if you got it, flaunt it!

Lees ook: Jennifer Lawrence valt weer bijna

Bron: Bustle