Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Single? Dat komt door je DNA

Baal je ervan dat je weer een zomer tegemoet gaat als single? Volgens recent onderzoek zou je DNA wel eens de schuldige...

Single? Dat komt door je DNA

Baal je ervan dat je weer een zomer tegemoet gaat als single? Volgens recent onderzoek zou je DNA wel eens de schuldige kunnen zijn.

Singleton 5-HYA1 gen

Wereldwijd blijft het aantal singles stijgen. Genoeg reden voor wetenschappers van de Chinese Peking University om de single eens nader onder de loep te nemen. Na het testen van haarmonsters van maar liefst 600 studenten, ontdekten ze het 'singleton 5-HYA1 gen', dat twee soorten kent. Mensen met de G-versie van het gen hebben twintig procent meer kans om single te zijn dan degenen met de C-variant. Dit komt doordat de hersenen van de eerste groep minder van het stofje serotonine, het gelukshormoon, aanmaken. Een laag serotoninelevel in het lichaam kan ervoor zorgen dat je je minder fijn voelt in een intieme relatie.

Relatie

Wat moet je doen als je het gevoel hebt dat je het single-gen bezit? Relatiecoach Samantha Graham vindt dat we onze genen niet hoeven laten bepalen hoe we ons gedragen. "Als DNA sommige karaktertrekken bepaalt, kun je er bewust voor kiezen dat deze niet de rest van je leven beïnvloeden. Het kost tijd, maar als je je bewust bent van jouw rol in een relatie en inziet waarom sommige dingen niet werken, heb je al de eerste stap gezet."

Wil je meer weten over het single-gen? Koop dan de nieuwste Grazia die vanaf morgen in de winkels ligt.

Lees ook: 9 Dingen die alleen single meiden begrijpen