De Belly Button Challenge, ken jij het al?

Na de Kylie Jenner lip challenge is er nu een nieuwe challenge die viral gaat op social media. Namelijk, de Belly Button...

Na de Kylie Jenner lip challenge is er nu een nieuwe challenge die viral gaat op social media. Namelijk, de Belly Button Challenge. Maar wat is het? Enne, kan jij het?

De challenge

Je hebt voor deze challenge geen shotglaasje nodig en je eindigt ook niet met blauwe plekken en opgezwollen lippen. De bedoeling is dat je met je arm achter je rug langs gaat en dan probeert je navel aan te raken. De challenge gaat inmiddels de hele wereld over, maar is begonnen in China. Daar beweerden ze dat als jij je navel aan kunt raken, het betekent dat je slank bent. Experts geven hun mening.

Dit zeggen de experts

Experts maken duidelijk dat de test helemaal niet aangeeft of je overgewicht hebt of slank bent. Pure onzin, zou het zijn. “Als je jouw navel aan kunt raken met je arm achter je rug, zou je beter in shape kunnen zijn dan iemand die het niet kan. Maar dit betekent niet dat je gezond bent, het heeft niets met je gezondheid te maken. Je bloed zou net zo ongezond kunnen zijn als iemand die 200 kilo weegt.” Ook laten ze weten dat het niets met gewicht te maken heeft. “Je hebt misschien een slankere taille, langere armen of meer flexibiliteit in je schouders dan een ander, that’s it“, zegt diëtist Charlie Seltzer. “Als je het niet kunt, maak je dan geen zorgen,” zegt hij.

Dus met gewicht heeft het niks te maken, maar het blijft leuk om even te proberen. Net zoals niet je elleboog kunnen likken, remember? Wedden dat jij het nu aan het proberen bent?

Lees ook: De oplossing voor een slank lichaam zit verstopt in ons lijf 

Beeld: Twitter

Laatste nieuws