Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Recept: De truffelpasta van Lizzy van der Ligt

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Recept: De truffelpasta van Lizzy van der Ligt

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de truffelpasta van modeblogger Lizzy van der Ligt.

Ingrediënten:

- 250 gram tagliatelle- 500 gram paddestoelen- 150 deciliter room- 80 gram geraspte parmezaanse kaas- 50 gram boter- 1 snufje zout- 1 snufje peper- 1 scheut olijfolie- 1 ui- 1 teen knoflook- 1.50 bolletjes truffelplakjes- 12 blaadjes basilicum

Bereiding:

Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit het aan met wat boter in de pan. Bak vervolgens de stukken paddestoelen mee. Doe de room erbij en maak het af met wat peper en zout. Als je de saus meer smaak wil geven, kan je een bouillonblokje laten oplossen en erbij gieten. Roer de helft van de aangegeven hoeveelheid parmezaanse kaas door de saus heen. Kook ondertussen de (truffel)tagliatelle.

Serveer de tagliatelle met saus. Maak het af met de overgebleven geraspte parmezaanse kaas en wat extra truffel. Leg eventueel een basilicum blaadje bovenop de pasta voor wat kleur. Eet smakelijk!

Beeld: Sanoma Beeldbank