Steph over…Keeping the tan alive

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Lees ook

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Omdat ik uit weemoed mijn vakantiegevoel nooit kan en wil loslaten, heb ik bij thuiskomst maar één missie: die zorgvuldig opgebouwde bruingouden gloed zo lang mogelijk behouden. Wie zongebruind is hoeft bovendien geen make-up op, en dat scheelt enorm veel tijd ’s ochtends. Dus ben ik me sinds vorige week rot aan het smeren met tubetjes, potjes en sprays die moeten helpen bij het verlengen van mijn kleur.

 En het werkt. Het lichaam en gezicht zijn nog steeds – een week na thuiskomst – vakantiebruin. De regel: smeren, smeren, smeren. ’s Ochtends en ’ s avonds, in de douche en uit de douche. Ik ben natuurlijk ook zo’n type dat denkt dat het hardhandig afdrogen met een handdoek m’n kleur kan laten verdwijnen, dus ik dep mezelf ook nog eens voorzichtig droog zodra ik uit de douche stap. Ja god, het is maar goed dat je me niet bezig ziet, want de wanhopige poging op mijn vakantielook vast te houden kan overdreven zelfverzonnen vormen aannemen. Maar hé, het resultaat is er, dus wie ook niet van dat kleurtje af wil kan maar beter opletten. Mijn post-holiday-routine ziet er als volgt uit en ik raad je vooral aan om het een en ander zelf te proberen, mits je net terug bent van een zonvakantie, natuurlijk.

Ochtend

  1. Ik gebruik onder de douche een moisturizing-restoring-after-sun-body balm-in-the-shower van Collistar (€19,95). Zo heet dat product nu eenmaal, ik verzin die namen niet zelf. De reguliere douchegel en bodyscrub laat ik even voor wat het is, ik heb tenslotte een missie.
  2. Voor het aankleden smeer ik me van top tot teen in met de baume apres soleil régénérant réhydratant intens (oftewel een bodylotion) van Clarins (400ml, €36,90). Etherische oliën zorgen voor maximale hydratatie en het trekt snel in.
  3. Op het gezicht gaat in plaats van een dag- en nachtcrème de tan maximizer soothing moisturizer repairing after sun face van Lancaster (€33,89). Het zogenoemde Tan Activator Complex belooft je kleurtje een maand lang vast te houden. Wil ik.
    Avond
  1. Voor het slapen gaan spray ik de tan maximizer sublimating oil repairing after sun van Lancaster (€36,11) over m’n hele lichaam. Dit om datzelfde tan prolonging Overdaad kan in dit geval geen kwaad.
  2. Om de twee dagen breng ik het self-tanning regenerating magic mask van Collistar (€25,95) voor het slapen gaan aan. Op de verpakking luidt: a weekend of sun in a single night. Wil ik ook. En omdat m’n gezicht er qua bleekheid altijd als eerste aan moet geloven, vind ik vals spelen in dit geval niet heel erg.
    Zie ook: Steph over…Ontspannen

Laatste nieuws

Zie ook