Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Recept: De tomatensoep van Iris Hesseling

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Recept: De tomatensoep van Iris Hesseling

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de tomatensoep van presentatrice Iris Hesseling.

Ingrediënten

1 Ui, gesnipperd 2 Tenen knoflook, fijngesneden 750 Gr romatomaten, in parten 750 Ml water 2 Groentebouillontabletten 1 Klein blikje tomatenpuree 2 El kookroom 2 El olijfolie Stokbrood of croutons

Bereiding

Zet een (soep)pan op het vuur, doe wat olijfolie in de pan en fruit zowel de ui, als de knoflook. Voeg de tomaten toe en bak deze ongeveer 10 minuten mee. Vervolgens voeg je het water en de bouillontabletten toe en roer je de tomatenpuree erdoor. Met een staafmixer pureer je alles en laat het een paar minuten doorkoken. Serveer in 4 borden of kommen. Schenk in elk bord of kom een klein scheutje kookroom. Serveer met het stokbrood of met croutons.

Eet smakelijk!

 

Bron: Leuke Recepten.nl, Beeld: Sanoma Beeldbank