Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Model dat 'te dik' werd genoemd, bijt van zich af

De 21-jarige Elizabeth Anne Holland heeft maatje 36 en heeft een prachtig figuur, maar toch vinden opdrachtgevers haar '...

Model dat 'te dik' werd genoemd, bijt van zich af

De 21-jarige Elizabeth Anne Holland heeft maatje 36 en heeft een prachtig figuur, maar toch vinden opdrachtgevers haar 'te dik'. Het model is de modellenwereld nu spuugzat en bijt voor het eerst van zich af.

Te dik

Elizabeth legden werd op haar 16e gescout door een groot modellenbureau. De opdrachtgevers legden constant druk op haar, omdat ze af moest vallen. Via Facebook laat ze nu weten dat het genoeg is geweest. Door alle kritiek die ze heeft gekregen, heeft het haar zowel mentaal als fysiek veel schade aangebracht.  Ze postte op Facebook: "Voor iedereen die me niet kent, ik ben al model sinds ik 16 ben en ik heb veel lokale klussen gedaan in Londen, Manchester, etc. Maar het zijn de grote modellenbureaus die me zo rot hebben behandel. Ik werd een aantal jaar geleden gescout door een groot modellenbureau, maar er werd me gezegd dat ik te dik was. Ik heb maat 36, maar het moest allemaal kleiner en smaller."

Ook vertelt ze hoe de grote bureaus haar zelfvertrouwen compleet hebben vernietigd. "Ik was nooit goed genoeg. Hierdoor heb ik nu een ongezonde relatie met eten en mijn lichaam. Het was zelfs zo erg, dat ik op een gegeven moment zelfmoord wilde plegen. Want ik was toch voor niets of niemand goed genoeg." Nu wil ze graag aandacht vragen voor de manier waarop er met modellen om wordt gegaan, want volgens haar kan dit niet langer. Eén ding weten we zeker: Elizabeth is alles behalve dik.

Zie ook: Dit model ging van maat 34 naar plus-size model

#bts shoot with @embadesigns t'day can I have a dress like this please?!

Een foto die is geplaatst door Elizabeth Anne Holland (@eliizabeth.anne) op

Bron: Daily Mail, Beeld: Facebook, Instagram, iStock