De meest spraakmakende mode-momenten van 2015

Zoals elk jaar gebeurt er een hoop in de modewereld. Er worden nieuwe topmodellen ontdekt, designers verlaten hun gelief...

Lees ook

Zoals elk jaar gebeurt er een hoop in de modewereld. Er worden nieuwe topmodellen ontdekt, designers verlaten hun geliefde modehuis en sommige collecties krijgen de gehele modewereld stil door het feit dat ze zo mooi, vernieuwend en indrukwekkend zijn. Maar wat waren nu de beste mode-momenten van 2015? Komen ze:

1. Balmain x H&M 
Met stipt op nummer één staat de samenwerking tussen modeketen H&M en hun guestdesigner van het jaar Olivier Rousteing. De Balmain x H&M collectie was een échte hype. Iedereen had het er over, moest het hebben en vooral op social media raakte men niet uitgepraat over de collectie.

BE READY FOR #HMBALMAINATION Watch the launch event live from NYC on @hm twitter and periscope at 7.30pm EST

Een foto die is geplaatst door BALMAIN (@balmainparis) op

2. De Givenchy show op 11 september
Voor het eerst showde Givenchy zijn nieuwe collectie in New York. Dit kon niet onopgemerkt blijven dus pakte het modehuis extra uit. Op 11 september vond de show plaats vlakbij de Freedom Tower en dit maakte het extra bijzonder.

3. Kanye West
De outfits van Kanye West en zijn vrouw Kim Kardashian veroorzaakte meerdere bijzondere mode-momenten, maar over de catwalkshow die de rapper voor Adidas in elkaar zette raakte niemand uitgepraat.

4. Zoolander
Ter promotie van de film Zoolander 2 verschenen Ben Stiller en Owen Wilson op de catwalk van Valentino en dat zeker het grappigste fashion moment van 2015.

5. Caitlyn Jenner
Call me Caitlyn stond er voorop het tijdschrift Vanity Fair met daarop de eerste foto van Bruce Jenner na zijn geslachtstransformatie. En deze cover zal zeker de geschiedenis in gaan als één van de meest spraakmakende covers ooit. 

6. Afscheid
Maar liefst drie topontwerpers verlieten het modehuis waarvoor zij werkten. Raf Simons verliet Dior en Alber Elbaz zei vaarwel tegen Lavin en ontwerper Alexander Wang heeft na 3 jaar het modehuis Balenciaga verlaten. Hij wilde zich meer richten op zijn eigen merk. En de nieuwe designer van het merk is Demna Gvasalia.

Lees ook: Meld je aan voor Grazia’s cursus modejournalistiek!

Beeld: Getty, Instagram Bron: Fashiontomax

Laatste nieuws

Zie ook