Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit beautyproduct kan heel slecht zijn voor je nachtrust

Als je op zoek bent naar een beetje ontspanning, denken we al snel aan een lekkere douche, een maskertje, je gezicht ins...

Dit beautyproduct kan heel slecht zijn voor je nachtrust

Als je op zoek bent naar een beetje ontspanning, denken we al snel aan een lekkere douche, een maskertje, je gezicht insmeren met een goede crèmeen helemaal schoon je bedje induiken. Maar wat blijkt: een heel bekend en populair beautyproduct zou jouw slaapritme wel eens in de war kunnen brengen.

Nachtcrème

Welke dat is? De nachtcrème! Dat betekent niet dat je nooit meer nachtcrème kunt gebruiken, want het heeft namelijk allemaal te maken met de geur. De ene geur werkt juist ontspannend, terwijl de ander je juist wakker houdt. Maar ja, dan is de grote vraag natuurlijk: welke geuren kun je beter wel opsmeren en welke kun je het beste vermijden?

Vermijden

Crèmes met geuren als munt, kaneel, citroen, rozemarijn en eucalyptus kun je het beste in de ochtend gebruiken. Deze geven je geheugen een boost en verhogen de productiviteit.

Opsmeren

Geuren die je dan wel weer op kunt smeren, zijn lavendel, vanille, mandarijn, jasmijn en sandelhout. Deze helpen je te ontspannen en hebben een kalmerend effect. Daarnaast gaan sommige geuren ook nog eens stress tegen en zorgen ze voor en diepe slaap.

Lees ook: Wat er gebeurt als je puistjes bedekt met make-up

Bron: HLN, Beeld: Istock