Valentino wil Balmain kopen voor 500 miljoen

Het enorme succes van modehuis Balmain is niet ongemerkt gebleven. Het designermerk dat momenteel gerund wordt door Oliv...

Lees ook

Het enorme succes van modehuis Balmain is niet ongemerkt gebleven. Het designermerk dat momenteel gerund wordt door Olivier Rousteing zou dan ook binnen de kortste keren in andermans handen kunnen vallen. En niet bij zomaar iemand, maar bij Valentino.

For sale

De Franse krant Les Echos liet gisteren weten dat modehuis Valentino, eigendom van Qatar’s Mayhoola for Investments, zich aanbiedt als koper van Balmain en wel voor een bedrag van 500 miljoen euro. Het bod van Valentino ligt ver boven de geschatte waarde van het modehuis, dat op zo’n 300 tot 400 miljoen euro ligt.

Concurrentie

Valentino is niet het enige bedrijf dat interesse heeft in Balmain, er liggen nog twee andere kapers op de kust. Zo hebben een Chinees bedrijf en een Amerikaanse investeerder ook een bod gedaan om het modehuis over te kopen. Van beide biedingen en bedrijfsnamen is niets bekend.

De knoop is echter nog niet doorgehakt. De nabestaanden van oprichter Pierre Balmain hebben tot donderdag om te beslissen wie er met ‘de prijs’ vandoor gaat.

Lees ook: Creative director Hedi Slimane gaat weg bij Yves Saint Laurent

Bron: Retaildetail.eu, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook