Peter van der Vorst doet opmerkelijke uitspraak over adoptie-kwestie

“Nederland moet stoppen met het adopteren van kinderen uit het buitenland”, luiden de krantenkoppen vandaag. Het zou voo...
Peter van der Vorst doet opmerkelijke uitspraak over adoptie-kwestie

“Nederland moet stoppen met het adopteren van kinderen uit het buitenland”, luiden de krantenkoppen vandaag. Het zou voor kinderen beter zijn als ze in een omgeving opgroeien waar ze de cultuur en taal kennen, vindt kinderrechter Jolande Calkoen. Kortom; het belang van een kind moet altijd voorop staan, niet dat van de ouders. Peter van de Vorst was vandaag te gast bij Radio 538 en deed een opmerkelijke uitspraak over de veelbesproken kwestie.

Kinderwens

Peter heeft altijd al een kinderwens gehad en adopteerde een paar jaar geleden samen met zijn echtgenoot Sander Scheurs een kindje uit Amerika. Peter had zijn 7-jarige zoontje Levi graag een broertje of zusje gegund, maar weet hoe zwaar het adoptieproces is. “De kans dat Sander en ik een tweede kind krijgen, acht ik zeer klein. Eerlijk gezegd zie ik dat niet gebeuren. Dan zouden we weer het hele traject door moeten. Bij Levi duurde dat drie jaar", liet hij eerder aan Story weten.

Tegenstrijdig

Aangezien Peter zelf ervaring heeft met adoptie uit het buitenland, was hij te gast bij Radio 538 om zijn mening over de adoptie-kwestie te delen. Toch kwamen zijn uitspraken in het radioprogramma tegenstrijdig over, vond de presentator. “Begrijp het goed: Adopteren is en blijft een egoïstische keuze. Je neemt een kind in eerste instantie voor jezelf”, maakt hij duidelijk.

De mannen van Radio 538 begrepen niet zo goed wat Peter met een ‘egoïstische keuze’ bedoelde. De presentator probeerde vervolgens zijn mening bij te spijkeren. “Bij adoptie doe je misschien ook nog iets goed, maar dat moet niet het uitgangspunt zijn. Je moet er vooral zelf achter staan, en je moet het niet doen als een soort goede doelen-project.” Het filmpje bekijk je hieronder.

Lees ook: Peter van der Vorst verwikkeld in Twitterrel

Bron: Telegraaf, Beeld: ANP

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f72d930dc7e5', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });