Voormalige marinier bekent zijn grote liefde vermoord te hebben

De voormalige marinier Christopher Lee werd er in 2014 van verdacht zijn grote liefde Erin Corwin om het leven gebr...

Lees ook

De voormalige marinier Christopher Lee werd er in 2014 van verdacht zijn grote liefde Erin Corwin om het leven gebracht te hebben. Hoewel hij twee jaar lang bleef volhouden onschuldig te zijn, deed hij deze week een schokkende onthulling.

Affaire

“Ik ben niet langer bang om de waarheid te vertellen. Mensen moeten weten wat ik gedaan heb”, luidde zijn uitspraak in de rechtbank. De 19-jarige Corwin was bijna twee maanden lang vermist tot haar lichaam in een verlaten mijnschacht werd gevonden. Niet veel later werd de 27-jarige Christopher opgepakt. Terwijl ze allebei een partner hadden – Erin was getrouwd met een collega van Christopher, Christopher had een vrouw en dochter – hielden ze er samen een affaire op na. Wat bleek? Corwin ontdekte twee weken voor haar verdwijning zwanger te zijn van Christopher.

Waarheid

Christopher hield al die tijd vol niks met de moord te maken te hebben. Twee jaar later onthult hij de waarheid. “Ja, ik heb het gedaan”, luidde zijn antwoord op de vraag van de rechter of hij Corwin vermoord heeft. Hetzelfde antwoord volgde op de vraag of hij haar gewurgd heeft. Op die bewuste avond had het stel afgesproken bij een mijn. Terwijl Corwin dacht dat het een romantische avond zou worden, had Christopher iets heel anders in gedachten. Nadat hij te horen kreeg in dienst geweigerd te zijn, zag hij het leven niet meer zitten. Hij wilde nog maar één ding; zelfmoord plegen. Mét zijn grote liefde Corwin.

Woedeaanval

Toch was dat niet de reden van de moord. Een woedeaanval was de druppel die de emmer deed overlopen. Nadat Christopher erachter kwam dat Corwin zijn dochter lastig viel, kon Christopher zijn woede niet langer beheersen. Hij twijfelde geen moment, kneep met een touw haar keel dicht en bracht haar om het leven. “De woede nam de controle over mijn lichaam over. De haat die ik die dag voelde, wil ik nooit meer opnieuw voelen.” Welk strafvonnis Christopher staat te wachten, is nog niet bekend.

Bron: Daily Mail, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook