10 Dingen die je niet over Victoria’s Secret wist

Terwijl iedereen op 5 december pakjesavond viert, gaat de tv ook gewoon aan voor de show van het jaar: Victoria’s Secret...

Lees ook

Terwijl iedereen op 5 december pakjesavond viert, gaat de tv ook gewoon aan voor de show van het jaar: Victoria’s Secret Fashion Show. Dat de show spectaculair is en er altijd de mooiste modellen over de catwalk lopen, dat weten we inmiddels. Toch zijn er een aantal dingen die wellicht een verrassing voor je zijn!

The Victoria’s Secret Show of 2016

Over iets minder dan een maand barst het spektakel los en zie je onder andere de zusjes Hadid, Lily Aldridge en Adriana Lima de catwalk betreden, terwijl artiesten als The Weeknd, Lady Gaga en Bruno Mars voor de muziek zorgen. De show of the year is er één waar altijd nog lang over na gepraat wordt, dus je kan maar beter goed voorbereid zijn.

1. Ook al ziet het er misschien uit alsof de modellen bijna niks aan hebben, ze dragen vaak outfits die erg zwaar zijn.

Zo droeg supermodel Gisele Bundchen in 2005 een lingeriesetje met 101 karaats diamanten. Als de setjes helemaal vol zitten met steentjes en diamanten, kan zo’n setje maar liefst rond de 19 kilo wegen.

2. Dit jaar lopen er meer modellen mee dan ooit tevoren

En dat zijn er maar liefst 52 modellen, waaronder 18 nieuwe gezichten. Voor onder andere Bella Hadid en Irina Shayk is het de eerste keer dat ze voor het lingeriemerk mogen lopen.

3. De show vindt voor de eerste keer plaats in Parijs

Normaal gesproken wordt de show bijna altijd in New York gehouden, maar dit jaar gaat het grote spektakel plaatsvinden in het romantische Parijs. Twee jaar geleden waren de Angels te zien in Londen.

4. Het is niet de eerste keer dat één van de artiesten een relatie heeft met een model

Dit jaar zal Bella Hadid tegelijkertijd met haar vriend The Weeknd – alhoewel er wel geruchten rond gaan dat het stel uit elkaar is – op de catwalk staan. Toch is dit niet de eerste keer, want ook Adam Levine en Seal traden op terwijl hun toenmalige liefdes Anna V en Heidi Klum de show liepen.

5. De fantasy bra heeft een prijskaartje van 3 miljoen dollar

Het pronkstuk is ontworpen door Eddie Borgo en bestaat uit maar liefst uit 450 karaats diamanten, waarvan er in totaal 9.000 op het niemendalletje geplakt zijn. Dit jaar mag Jasmine Tookes het belangrijkste item van de avond aan. Zij behoort sinds 2015 tot één van de Angels.

6. De duurste fantasy bra is nooit op tv te zien geweest

16 jaar geleden droeg Gisele Bundchen de duurste fantasy bra ooit. De Red Hot Fantasy Bra kostte maar liefst 15 miljoen dollar. Toch hebben maar weinigen de bh gezien, want pas in 2001 begon de lingerieshow met het uitzenden op televisie.

7. Adriana Lima en Alessandra Ambrosio liepen de meeste shows ooit

De Braziliaanse Angels hebben maar liefst in 15 shows gelopen. Maar als we dan toch de meest succesvolste Angel moeten kiezen, dan is dat toch echt Adriana Lima. Zij droeg namelijk ook nog eens drie keer de fantasy bra.

8. Sinds 1999 is er elke jaar een show geweest, behalve in 2004.

Door het nip slip incident met Justin Timberlake en Janet Jackson tijdens de Superbowl, werden de televisiezender opeens heel erg terughoudend. Daarom werd er in plaats van een show, een Angels Across America-tour met haltes in Las Vegas, Miami, New York en Los Angeles.

9. De allereerste Victoria’s Secret Fashion Show werd gehouden in het Plaza Hotel in New York

Het populaire hotel werd het podium voor de lingerieshow in 1995. Dat beviel blijkbaar zo goed, dat het lingeriemerk besloot om de show de drie jaren daaropvolgend ook in het hotel te houden.

10. Casting Director John Pfeiffer is van mening dat personaliteit erg belangrijk is bij de audities

Natuurlijk mogen alleen de knapste meiden over de hele wereld auditie doen voor de show, maar volgens John is het de persoonlijkheid die het onderscheid maakt. “Als je het niet waarmaakt in die kleine ruimte, dan ga je dat al helemaal niet doen op de catwalk”, aldus John.

Bron: InStyle Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook