Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze nagellakkleuren kun je het beste dragen bij een sollicitatie

Als er één ding aan je lichaam is waar mensen qua communicatie vaak op letten, dan zijn het je handen wel. Je gebruikt z...

Deze nagellakkleuren kun je het beste dragen bij een sollicitatie

Als er één ding aan je lichaam is waar mensen qua communicatie vaak op letten, dan zijn het je handen wel. Je gebruikt ze om dingen uit te leggen, om iemand te begroeten en om bepaalde dingen duidelijker te maken. Dus ook tijdens een sollicitatiegesprek. Des te belangrijker om je nagels goed te verzorgen, maar welke kleur werkt nou eigenlijk het beste?

Sollicitatie

Niemand wordt gelukkig van lelijke nagels en al helemaal niet bij een sollicitatiegesprek. En hoewel jij misschien denkt dat je die afgebladderde nagels goed kunt verbergen, heb je het mis. Ook de keuze voor een bepaalde kleur zegt al veel over jou als persoon. Aangezien er zoveel banen zijn, verscheelt het per baan welke kleur het meest geschikt is. Dus heb je binnenkort een sollicitatiegesprek op de planning staan? Let dan even op!

1. Creatieve sector

In deze sector kun je lekker uitpakken. Het maakt in principe niet echt uit voor welke kleur je kiest, zolang het maar bij je past. De enige kleur waar je mee moet oppassen is glitternagellak. Als je niet wil dat je er jonger uitziet, skip die glitters dan.

2. Gezondheidszorg

Hier is het belangrijk dat je nagels niet teveel opvallen en misschien nog wel het allerbelangrijkste: ze moeten kort zijn. En hoewel je zou denken dat mensen in de gezondheidszorg helemaal geen nagellak dragen, is dat niet helemaal waar. Wel kiezen ze vaak voor neutrale tinten en zorgen ze ervoor dat de nagels er altijd schoon uitzien.

3. Business casual

Hoewel je misschien niet zozeer een blouse, kokerrok en hooggehakte pumps aan hoeft, is het waarschijnlijk niet heel verstandig om met felroze of metallic blauw aan te komen. Ga voor een chique kleur zoals donkerblauw, donkerrood of een neutrale kleur.

Lees ook: Tijd voor salarisverhoging? Draag deze kleur!

Bron: Marie Claire UK Beeld: Istock