Chantal Janzen: ‘Ik ga er geen energie in stoppen om mezelf te verdedigen’

In Het Verlangen speelt Chantal Janzen (38) ‘dom blondje’ Brigitte dat zich naar de schrijverstop bluft. Herkent de vakv...

Lees ook

In Het Verlangen speelt Chantal Janzen (38) ‘dom blondje’ Brigitte dat zich naar de schrijverstop bluft. Herkent de vakvrouw zich in het motto fake it ‘till you make it?

Magazine junk

Het is de komende periode druk rond Chantal Janzen. Naast haar nieuwe film is ze vanaf deze week samen met Wendy van Dijk te zien in de spelshow Janzen & Van Dijk, in de stijl van de iconische Honeymoon Quiz, én dit voorjaar lanceert ze haar eigen blad &C. “Ik ben gewoon een magazine junk en alles wat mij amuseert of inspireert komt erin. &C wordt niet per se lachen, gieren, brullen, ik ga niet de nieuwe Donald Duck maken. Misschien wordt het serieuzer dan mensen denken”, legt ze uit.

Zij óók

Ze begrijpt dat er na LINDA. en Wendy best mensen zullen zeggen: ‘Moet zij ook zo nodig een eigen blad?’ Chantal: “Die mensen hebben gelijk. Ik ga er geen energie in stoppen om mezelf te verdedigen, want het klopt dat ik óók heel graag een blad wilde. Ik twijfelde alleen de hele tijd, maar toen zei mijn man: ‘Moet jij het dan níet doen, omdat anderen het al hebben? Dan is het snel afgelopen met de leuke dingen in het leven.’ En hij heeft gelijk, vond ik.”

Ondanks haar overvolle agenda weet Chantal nog genoeg tijd vrij te maken voor haar man Marco en zoon James (8). “Ik zie ze eigenlijk meer dan ooit. Afgelopen weekend ben ik op zondagmiddag met mijn zoontje naar een voorstelling van het RoTheater geweest. Zo leuk was dat”, vertelt ze. “Vroeger deed ik veel theater en was ik er nooit ’s avonds en in de weekenden, maar televisiewerk is veel makkelijker te combineren met je gezinsleven.”

Het hele interview lezen over een ‘dom blondje’ zijn en een tweede kindje? De nieuwe Grazia ligt nu in de winkel!

Lees ook: Bikini-foto Chantal Janzen gaat viral

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook