Agenten weten niet wat ze zien als ze jong meisje terugvinden tussen de apen

Ze droeg geen kleding, at als een dier, kan niet praten en verstaat ook niets van wat mensen tegen haar zeggen... Agente...

Lees ook

Ze droeg geen kleding, at als een dier, kan niet praten en verstaat ook niets van wat mensen tegen haar zeggen… Agenten wisten dan ook niet wat ze zagen toen ze een jong meisje aantroffen tussen de apen in een natuurreservaat!

Op handen en voeten

Het meisje (waarschijnlijk zo’n 10 jaar oud) werd naar verluidt door de lokale politie gezien in het ‘Katarniaghat Wildlife Sanctuary‘, een natuurreservaat ten noorden van de Indiase staat Uttar Pradesh. Ze werd omringd door apen en begon te krijsen toen ze de agenten zag. Daarna sloeg ze op handen en voeten op de vlucht.

Wild dier

Gelukkig slaagden de agenten er na lange tijd in om haar in de val te lokken en werd ze naar een lokaal ziekenhuis gebracht. “Ze liep als een wild dier op handen en voeten en at van de grond. Littekens op haar huid maakten duidelijk dat ze al een tijdje tussen de apen leefde”, bevestigt DK Singh, medisch hoofd van het lokale ziekenhuis.

Mowgli-girl

Inmiddels zou het meisje – die door de Indiase pers ook wel ‘Mowgli-girl‘ genoemd wordt – weer normaal lopen, maar ze gooit haar eten nog altijd op de grond om het vervolgens zonder handen op te eten. “Ze kan nog steeds niet praten, maar glimlacht als ik tegen haar spreek. Dat wil zeggen dat ze me wel min of meer begrijpt”, aldus Singh. De Indiase politie doorzoekt nu de dossiers van vermiste kinderen om zo het meisje te kunnen identificeren.

Bron: HLN, Beeld: Istock, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook