Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Waarom vrouwen écht naar de sportschool gaan

Oeps... ben jij hier ook schuldig aan?

Waarom vrouwen écht naar de sportschool gaan

De zomer staat weer voor de deur en het aantal abonnementen bij de sportschool schiet dan ook weer fors omhoog. We willen straks immers op ons paasbest over het strand paraderen. Dus om ons achterwerk net even iets strakker te krijgen of om de love handles iets te beperken, sporten we ons de komende weken suf in de sportschool. Maar wat is nou eigenlijk de voornaamste reden dat we massaal de gym induiken?

Schuldgevoel

Uit een onderzoek van het Britse onderzoeksbureau OnePoll blijkt dat de meesten van ons zich niet per se in het zweet werken voor een fitter lijf. Nee, de voornaamste reden van onze bezoekjes aan de sportschool zou namelijk zijn om ons schuldgevoel, nadat we een zak chips, een doos bittergarnituur of de halve koekjestrommel hebben leeggegeten, te verminderen.

Avondje uit

Want ja, spijt komt nou eenmaal altijd achteraf. En dus duiken we na een vreetbui maar wat graag de sportschool in, om zo voor ons gevoel iets meer balans te krijgen. En daar gaan we soms aardig ver in. Zo gaf vier op de tien vrouwen aan zelfs zo ver te gaan om een avondje met vriendinnen af te zeggen als ze hun vreetaanval er nog niet afgetraind hadden.

Gedachtes tijdens het sporten

Maar of het nou echt helpt om zo je gewenste body te behouden of te krijgen? Vaak verkijken we ons erop hoeveel we moeten trainen om een chocoladereep (19 minuten), glas wijn (17 minuten) of cocktail (15 minuten) eraf te sporten. En dan helpt het natuurlijk ook niet mee dat uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de mensen die in de sportschool staan tijdens hun pittige work-out aan een ongezonde snack denken. Oeps...

Lees ook: Deze korte oefening is net zo effectief als een uur hardlopen

Bron: HLN.be Beeld: iStock