Arie Boomsma doet boekje open over misbruik

De presentator werd als veertienjarige seksueel misbruikt door een achttienjarige. "Hij bracht het onder het mom dat een meisje dat straks ook bij mij ging doen en dat het daarom goed was te weten hoe het werkte."

Hoewel hij lange tijd zijn mond heeft gehouden, klapt Arie Boomsma nu alsnog uit de school. De presentator blijkt als veertienjarige namelijk misbruikt te zijn door een oudere jongen. "Jarenlang heb ik me afgevraagd waarom hij dat had gedaan."

Voorlichting

Voor de presentator is het misbruik van toen altijd een enorm lastig onderwerp geweest, maar wil hij nu, jaren later, aan Volkskrant Magazine toch zijn verhaal doen. "Hij bracht het onder het mom dat een meisje dat straks ook bij mij ging doen en dat het daarom goed was te weten hoe het werkte. Daardoor heb ik lang getwijfeld of hij het echt als voorlichting bedoelde. Naïef natuurlijk.”

Helaas bleef het niet bij die ene keer. Jaren later kreeg Arie opnieuw te maken met seksuele intimidatie. Zo vroeg voormalig castingdirecteur Job Gosschalk of hij zichzelf wilde bevredigen, waarop Arie al snel duidelijk maakte dat hij daar vanaf zag. "Ik heb er eerlijk wat van gezegd. Desondanks heb ik me daarna een tijd heel ongemakkelijk en boos gevoeld.”

Gesprek

Arie laat dan ook weten dat hij volkomen begrijpt dat heel veel mensen door dit soort dingen enorm beschadigd zijn. Al voelt hij dit zelf niet zo erg. Toen de castingdirecteur onlangs dan ook contact met hem opnam, nadat hij een aantal cursussen heeft gevolgd en nu een gesprek met zijn slachtoffers wil aangaan, besloot Arie hier positief op te reageren.

"Vooropgesteld dat het dom, fout, verkeerd, gemeen en beschadigend is wat hij heeft gedaan, betekent het bij mij niet dat ik nooit meer met hem kan omgaan. Juist als iemand alle pijlen op zich gericht krijgt, heb ik de behoefte zo iemand niet te laten vallen. Ik denk dat er voor alles een tijd is, voor woede, voor vergeving en voor nieuwe kansen. Maar ja, je mag het niet voor hem opnemen, hè?”.

Lees ook: Real life: 'Niemand geloofde dat mijn vriend ook een duistere kant had'

Bron: Telegraaf Beeld: ANP

Laatste nieuws