Slachtoffer Weinstein zet video met zijn ongepaste gedrag online

Wow...

Lees ook

Harvey Weinstein wordt door meerdere vrouwen aangeklaagd voor seksueel misbruik en verkrachting. Melissa Thompson, één van die vrouwen, heeft een video van de twee geopenbaard waar te zien is dat Melissa zich niet prettig voelt in het bijzijn van de man.

'Zakelijke' meeting

De videobeelden laten een zakelijke ontmoeting uit 2011 zien. De filmproducent maakt een aantal ongepaste opmerkingen en betast de actrice. Thompson pitchte haar tech-startup aan Weinstein en zei tijdens de meeting "dat data hot zijn". Waarop hij antwoordde dat ze zelf 'hot' is, om haar vervolgens aan te raken.

Lees ook: Nederlandse Harvey Weinstein: 'We weten het allemaal, maar niemand zegt iets'

Verkrachting

Een paar uur na de afspraak werd Thompson gevraagd naar Weinsteins hotel te komen, waar zij dacht te horen dat hij met haar bedrijf in zee wilde gaan. Volgens de vrouw verkrachtte hij haar toen. De filmproducent zegt niks verkeerd te hebben gedaan en zijn advocaat zegt dat er niets vreemds te zien is in de video. "Er wordt van beide kanten geflirt."

Daar is Melissa het niet mee eens. "Ik denk niet dat ik hem met opzet heb aangemoedigd. Ik denk dat het een combinatie was van zelfvertrouwen en naïviteit, die tot deze dynamiek hebben geleid. Ik wilde de bespreking niet verpesten."

Lees ook: Actrice Rebel Wilson deelt #MeToo ervaring met de wereld

Bron: Panorama Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook