slogan

Voormalig assistent Harvey Weinstein klapt uit de school

De #MeToo-discussie is je vast niet ontgaan en daarmee de naam van de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein ook niet. De 65-jarige Hollywood-producent wordt door tientallen vrouwen beticht van seksuele intimidatie en misbruik. Zijn voormalig assistent Zelda Perkins klapt nu uit de school en verbreekt daarmee haar zwijgplicht. 

Verkrachting

In 1998 tekende Zelda een geheimhoudingsverklaring waar zij ruim €140.000 voor kreeg toegekend. Dit heeft ze nu verbroken door een interview aan BBC te geven. Ze zegt hierin onder andere dat Harvey, een van de machtigste mannen van Hollywood, negentien jaar geleden een oud-collega van haar heeft proberen te verkrachten.

"We waren bij het Venice Film Festival en daar probeerde hij haar te verkrachten. Mijn collega was compleet in shock en wilde dat niemand hierachter zou komen." Hij zou vervolgens hebben gezegd dat er niks was gebeurd. "Dat zweerde hij op zijn vrouw en kinderen, een excuus dat hij altijd gebruikte als hij in het nauw zat. Daar zijn we later achter gekomen", aldus Zelda. 

Geen bewijs

Doordat zij en haar collega geen aangifte hadden gedaan in Venetië, was er geen fysiek bewijs in de zaak. Ze namen beiden afscheid van het bedrijf van Harvey Weinstein, omdat ze simpelweg geen poot hadden om op te staan. 

Verslaafd aan macht

Harvey seksverslaafd? Volgens zijn voormalig assistent niet en zou het alleen maar draaien om macht. "Hij wilde zowel mannen als vrouwen domineren. Uit het vernederen van mannen haalde hij plezier en het veroveren van vrouwen gaf hem een kick. Zijn ziekelijke drang naar macht motiveerde hem tot de dingen die hij heeft gedaan."

Lees ook: Nieuw slachtoffer Job Gosschalk klapt uit de school

Bron: Telegraaf, NU Beeld: Getty