slogan

Actrice Rebel Wilson deelt #MeToo ervaring met de wereld

Sinds Harvey Weinstein wordt beschuldigd van seksuele intimidatie in Hollywood, is de hashtag #MeToo ontstaan in de wereld en delen steeds meer hun verhaal. En alweer is er een Amerikaanse actrice die een boekje open doet over haar ervaring met seksuele intimidatie achter de schermen, namelijk Rebel Wilson.

Man in machtspositie

Actrice en komediant Rebel Wilson, aka 'Fat Amy', deelde haar #MeToo ervaring op Twitter. Afgelopen zaterdag plaatste zij een aantal tweets waarin ze geen namen noemt, maar wel spreekt van een 'man in machtspositie'. 

"Ik heb aan de andere kant van de oceaan in een bubbel geleefd omdat ik een nieuwe comedy aan het creëren was, maar het is zwaar om over al die verhalen over seksueel misbruik in Hollywood te horen. Zoals jullie weten ben ik een sterk en zelfverzekerd persoon, maar ook ik heb een verhaal te vertellen", begint ze.

"Een man in een machtspositie vroeg mij om met hem naar zijn kamer te gaan en vroeg me vervolgens herhaaldelijk om mijn vinger in zijn kont te steken. Dat allemaal terwijl zijn mannelijke ‘vrienden’ het incident op hun telefoons probeerden te filmen. Ik zei herhaaldelijk nee en vluchtte uiteindelijk uit de kamer", schrijft ze.

Hotelkamer

Ze vertelt daarna over nog een incident dat eerder in haar carrière voorkwam. Zo was ze uitgenodigd in de hotelkamer van een 'topregisseur'. Voordat er iets kon gebeuren werd de regisseur gebeld door zijn vrouw en kon Rebel ontsnappen. Ze realiseert zich dat ze veel geluk heeft gehad. 

"Ik weet dat mijn verhalen niet zo verschrikkelijk zijn als die van andere vrouwen en mannen, maar als je zoiets ooit hebt meegemaakt dan weet ik een beetje hoe je je voelt. Ik weet dat ik voortaan niet meer zo beleefd zal zijn als ik dergelijk gedrag ooit nog tegenkom, of het mij nou overkomt of een ander", sluit ze af.

Alle tweets lees je hieronder.

Lees ook: Job Gosschalk legt werkzaamheden neer na beschuldigingen ...

Beeld: Twitter, Gettyimages