Expeditielid Laurie met de dood bedreigd

De 25-jarige heeft met heel veel narigheid moeten dealen.

Lees ook

Ze was misschien wel de meest tactische deelnemer van dit seizoen: Laurie Scheerder. De 25-jarige wist iedereen uit Expeditie Robinson te bonjouren met haar plannetjes. Helaas moest ze de expeditie vorige week zelf op de valreep verlaten, waardoor ze net voor de finale in het vliegtuig terug naar huis zat. En daar stonden haar een paar zware weken te wachten.

Stortvloed aan haat

Laurie heeft het namelijk niet makkelijk gehad. Al vanaf de eerste aflevering wist ze met haar goudeerlijke reacties en snode plannetjes op te vallen bij de kijkers. Maar in plaats van dat ze werd aangemoedigd – we mean, dit hoort toch gewoon bij Expeditie Robinson – kreeg de brunette een stortvloed aan haat over zich heen.

Lees ook: Zoveel krijgen BN'ers betaald voor hun deelname aan Expeditie Robinson

Doodsbedreiging

En dat is haar niet in de koude kleren gaan zitten. "Ik krijg bedreigingen binnen, berichten over mijn uiterlijk, mijn gewicht, dat ik achterbaks was, een slang, noem maar op. Ik had écht niet verwacht dat mensen zo fanatiek zouden zijn", vertelt ze in een interview met het AD. "In het begin dacht ik: ‘Ik voel me kut, heel Nederland haat me.’ Toen kon ik echt niet meer helder nadenken”. Van haar vriend en een psycholoog die alle Expeditieleden van RTL krijgen toegewezen hielpen, kreeg ze te horen dat het wel weer zou overwaaien. "Ik moest er maar doorheen.”

Toch bleven de haatreacties stand houden en kreeg ze op een gegeven moment zelfs een doodsbedreiging toegestuurd. In één van de afleveringen maakte Laurie een grapje, nadat ze met haar team een strop maakte. "Ik zal een strop voor jou maken en je eraan hangen", ontving ze in haar inbox. Gelukkig heeft Laura er ondanks alle negativiteit een positief gevoel aan overgehouden. "Het is alsnog het beste wat me ooit is overkomen. Ik sta positiever in het leven, geniet veel meer van de mensen om me heen en ben sowieso heel blij dat ik dit heb mogen doen." Wij vonden je in ieder geval een topper, Laurie!

Bron: AD Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook