Zo voorkom je gele plekken in je witte t-shirt

Een kind kan de was doen!

Lees ook

Het perfecte witte t-shirt is al moeilijk genoeg om te vinden. Dus wanneer je the one eenmaal hebt, wil je 'm ook zo lang mogelijk mooi houden.

Gelige oksels

En dat blijkt nog best lastig. Vaak zien we door het transpireren dat het op een gegeven moment gelig onder de oksels kleurt. Een tikkeltje nasty, maar voorzal zonde. En dat terwijl het nergens voor nodig is.

Lees ook: In deze kleding zweet je het minst

Preppen

Uiteraard helpt het om gedurende de dag jezelf te voorzien van wat deodorant, maar er is nog iets waardoor de gele oksels voorgoed verleden tijd zijn. "Vergeet niet om je t-shirt te preppen voordat-ie in de wasmachine terechtkomt. Of je nou veel zweet of niet, het gebied onder de oksel is hoe dan ook gevoelig voor gele plekken", zo vertellen de founders van The Laundress.

Volgens hen gaat het allemaal om de voorbereiding. Dus in plaats van alleen wassen, dien je van tevoren wat speciale spray (bijvoorbeeld vlekkenspray voor deodorant en zweet) op het shirt te spuiten. Laat het vervolgens maximaal een halfuurtje intrekken en gooi het daarna pas de wasmachine in. Een kind kan de was doen, ha!

Bron: Who What Wear Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook