Botsing tussen vliegtuigen op Schiphol

O jeej...

Lees ook

Er was vandaag even grote paniek op Schiphol. Twee taxiende vliegtuigen van KLM raakten elkaar namelijk met de vleugel. En dat zorgde voor heel wat schade aan beide vliegtuigen. Ai!

Toestellen blijven op de grond

Gelukkig raakte er niemand gewond, maar toch zat de schrik er goed in. Ook blijven de toestellen voorlopig op de grond om te kijken hoe de toestellen er aan toe zijn.

Het is overigens niet de eerste keer dat dit gebeurd. Volgens expert Joris Melkert van TU Delft is het dan ook noodzaak dat er onderzoek naar dit soort gevallen wordt gedaan.

Lees ook: Dit is het ene ding wat je niet op Schiphol kunt kopen

Slordigheid

Wel zou het incident van vandaag hoogstwaarschijnlijk te wijten zijn aan slordigheid. "Met een slag om de arm, want ik heb over dit incident alleen vernomen uit de media. Het gaat om vliegtuigen die intercontinentaal vliegen, die hebben enorme grote vleugels en worden ook wel eens tegen een hangardeur aangezet. Daarom zijn sommige delen van zo’n vleugel ook afneembaar, zodat ze makkelijk te vervangen zijn. Maar, dit mag niet voorkomen. Er krijgt vast iemand op zijn donder vandaag.”

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft laten weten dat er nog niet is bepaald of er een onderzoek wordt ingesteld.

Bron: AD Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook